Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Δημοτικό Συμβούλιο της 19ης Μάρτη 2012

 
Δρόμο για νέο δάνειο – θηλιά στον λαιμό των εργαζομένων της Αθήνας άνοιξε η προσκείμενη σε ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΑΡ/Οικολόγους δημοτική αρχή με την σύμφωνη γνώμη της μείζονος αντιπολίτευσης (ΝΔ/ΛΑΟΣ). Δάνειο καταστροφικό για τα λαϊκά στρώματα εφόσον η σύναψή του συνεπάγεται επιβολή νέων αυξημένων τελών για την αποπληρωμή του, κατάργηση παροχής κοινωνικών υπηρεσιών από τον δήμο, έργων που θα ανακούφιζαν κατάτι τα πλατιά λαϊκά στρώματα της πρωτεύουσας.
Υλοποιώντας στο έπακρο την πολιτική συγκυβέρνησης/ ΕΕ η δημοτική πλειοψηφία ζήτησε χθες αναμόρφωση του προϋπολογισμού 2012 προκειμένου άμεσα να ζητήσει δάνειο 31,7 εκατ. ευρώ. Σκοπός η πληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών. Στην αναμόρφωση και ουσιαστικά στην δανειοδότηση συμφώνησε και η παράταξη Κακλαμάνη.
Από την πλευρά της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που καταψήφισε την εισήγηση, ο δημοτικός σύμβουλος του ΚΚΕ Στέλιος Λάμπρου τόνισε ότι:
Αρχές Γενάρη, στην ψήφιση του προϋπολογισμού 2012, η δημοτική πλειοψηφία κόμπαζε ότι πέρυσι πέτυχε περιστολή δαπανών, αποπληρωμή υποχρεώσεων δίχως σύναψη δανείου. Αυτά λέγονταν ενώ γινόταν και πάλι μείωση της κρατικής χρηματοδότησης (ΚΑΠ και ΣΑΤΑ) κατά 32 εκατ. ευρώ προς τον δήμο. Ανάλογη μείωση κρατικής χρηματοδότησης έγινε και το 2010, ανάλογη θα γίνει και φέτος. Αρα σε μια τριετία ο δήμος χάνει κοντά 100 εκατ., ενώ  μεταφέρονται συνολικά στους δήμους αρμοδιότητες της κεντρικής διοίκησης κόστους 2 δις. Για όλα αυτά η δημοτική αρχή δεν έχει πει κουβέντα, δεν έχει αντιδράσει. Το νέο δάνειο νομοτελειακά  θα οδηγήσει σε επιβολή νέων αυξημένων τελών προκειμένου να αποπληρωθεί. Θα μπουν νέες βαριές φορολογίες σε εργαζόμενους, μισθωτούς, άνεργους, ΕΒΕ, συνταξιούχους που έτσι και αλλιώς μαστίζονται από την πολιτική του ευρωμονόδρομου. Το όποιο επενδυτικό πρόγραμμα του δήμου, τα όποια έργα εξαφανίζονται, καταργούνται οι εναπομείνασες κοινωνικές παροχές και υπηρεσίες προς τους δημότες προκειμένου να αποπληρωθεί ο δανειστής σε βάρος του λαού και της κάλυψης βασικών αναγκών του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

R I X T A